Tursko ministarstvo vanjskih poslova oglasilo se nakon incidenta u kojem je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen ostala bez mjesta i bila primorana sjediti na kauču tijekom sastanka s turskim predsjednikom.


Iz turskog ministarstva vanjskih poslova tvrde da su zahtjeve za protokolom i rasporedom sjedenja dobili od europske strane. Naime, oba sjedeća mjesta na sastanku turske i Europske unije i Turske zauzeli su muškarci: predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, dok je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen ostala bez mjesta i bila je primorana sjediti na kauču.

Vezani članci Dubravka Šuica - 1 Dubravka Šuica otkrila što Hrvatska treba napraviti da bi od Europske unije dobila novac za oporavak Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen najavila važne novosti u borbi protiv korone, ali i za dostojanstvo rada: ''Nekima se ne isplati raditi''

"Raspored sjedenja napravljen je da udovolji njihovim zahtjevima i prijedlozima. Točka. Ne bismo to izričito izjavili da se ne pojavljuju optužbe protiv Turske, ali vidjeli smo da čak i s najviše razine dolaze izjave da je to učinila Turska. Naši su se protokolarni timovi sastali uoči sastanka i ispunjeni su njihovi prijedlozi i zahtjevi", rekao je Mevlüt Çavuşoğlu, turski ministar vanjskih poslova.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr