Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi porast napetosti

Turska prijeti Siriji: Nastavite li pucati, odgovorit ćemo još žešće!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski vrhovni zapovjednik zaprijetio je Siriji 'još snažnijim odgovorom' ako nastave s prekograničnim napadima u kojima je dosad poginulo četvero civila.

Vrhovni zapovjednik turske vojske, general Necdet Ozel, zaprijetio je u srijedu Siriji "još snažnijim odgovorom" ukoliko nastaviti ispaljivati granate prema turskom teritoriju, izvješćuju televizijske postaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kamen spoticanja Pregovori o primirju u Siriji: Ankara se nastavlja protiviti Asadu Slika nije dostupna Rat u Siriji Assad kaže da je spreman na prekid vatre

>> NATO ima planove za obranu Turske u slučaju potrebe

"Odgovorili smo na sirijske projektile. Ako nastave, odgovorit ćemo s još većom žestinom", kazao je general Ozel obilazeći pogranično selo Akcakale, na jugoistoku zemlje, u kojem je 4. listopada od sirijske paljbe poginulo četvero civila.

Od sirijskog bombardiranja sela Akcakale, turska vojska odgovara na svaki ispaljeni hitac, gađajući pritom položaje postrojbi odanih sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu.

Turska, članica NATO-a, prekinula je odnose s Damaskom, a na svom teritoriju vodi brigu o sirijskim izbjeglicama čiji je broj narastao na oko 100.000.

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen je pozvao Tursku i Siriju na "umjerenost" i "izbjegavanje eskalacije" nasilja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene