Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do sada u rukama pobunjenika

Turska preuzima zračnu luku u Bengaziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska planira preuzeti zadaću upravljanja zračnom lukom u Bengaziju na istoku Libije, koja je u rukama pobunjenika, kako bi olakšala dopremu humanitarne pomoći toj zemlji, rekao je u turski premijer Recep Tayyip Erdogan.

'Zaključen je ugovor (s mjesnim vlastima) na temelju kojega će Turska preuzeti upravljanje zračnom lukom u Bengaziju radi dopreme humanitarne pomoći', istaknuo je Erdogan pred novinarima u zračnoj luci u Ankari, uoči odlaska u radni posjet Iraku.Erdogan nije rekao kada će Turska preuzeti tu zadaću.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, glasnogovornik turskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da Turska preuzima upravljanje zračnom lukom na zahtjev pobunjenika i da će na teren poslati 'civilno i stručno' osoblje koje će osigurati normalan rad luke. 'Ostvaren je napredak kako bi se ta zračna luka ponovno otvorila', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Antony Blinken Nije prvi put Zrakoplov američkog državnog tajnika prinudno sletio u Pariz: Na važan sastanak morao je automobilom

>> Libija: Gadafijeve snage zaustavile pobunjenike

Turska, jedina muslimanska zemlja u NATO-u i važan čimbenik diplomacije u regiji, osudila je zračne udare međunarodne koalicije na Libiju, upozorivši da 'nikada neće uperiti oružje protiv libijskog naroda'. No Ankara je pristala poslati u libijske vode ratno brodovlje pod pokroviteljstvom NATO-a kako bi pomogla u nadzoru poštovanje embarga na oružje. Erdogan je u ponedjeljak opetovao da 'Turska neće nikada bombardirati strane' u libijskom sukobu. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene