Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik glavne oporbene stranke u Turskoj, sekularne Republikanske narodne stranke (CHP) Kemal Kilicdaroglu nije uspio glasovati na referendumu o ustavnim amandmanima zbog nesporazuma o tome gdje bi trebao glasovati, priopćila je njegova stranka.


Kilicdaroglu nije bio dobro obaviješten o promjenama koje je uvelo glavno izborno povjerenstvo kako bi reguliralo gdje zastupnici u parlamentu smiju glasovati, priopćio je CHP.

Vezani članci Gordan Jandroković - 3 Na lokalne izbore izašao i državni vrh: "Danas je praznik demokracije i tako uvijek treba gledati na izbore" Birači čekaju svoj red za glasanje u Puli U Puli se starija gospođa čak tri puta vraćala na biračko mjesto: ''Dosta mi je više. Imam i pametnijeg posla...''

Glasovanje na referendumu je završeno a izborno povjerenstvo je zabranilo objavljivanje bilo kakvih podataka prije 20.00 sati.

Glasovalo se o ustavnim reformama koje uključuju 26 novih ili revidiranih amandmana kojima se, među ostalim, namjerava zaštititi prava žena, djece i invalida, uspostaviti instituciju neovisnog ombudsmana, omogućiti članstvo u više od jednog sindikata, ublažiti sadašnja ograničenja radničkih štrajkova i dati državnim službenicima pravo na kolektivno pregovaranje.

>> Turska: Građani odlučuju o kontroverznim amandmanima

Paket također sadrži amandmane koji bi mogli omogućiti restrukturiranje Ustavnog suda i Vrhovnog vijeća sudaca i tužitelja (HSYK). (Hina)