Obavijesti Video Pretražite Navigacija
problemi s opskrbom

Popularna destinacija u susjedstvu ponovno otvorena za turiste

Turisti ponovno na Capriju
Turisti ponovno na Capriju Foto: Getty Images
Cjevovod na Capriju popravljen je nakon četiri dana. Gradonačelnik Caprija ponovno je dozvolio turističke posjete.

Cjevovod koji dovodi pitku vodu Capriju popravljen je, pa je ponovno dopušteno turistima da posjećuju taj talijanski otok, objavio je u nedjelju njegov gradonačelnik Paolo Falco.

Gradonačelnik je ukinuo zabranu dolaska turista nakon što je pitka voda u subotu ponovno počela stizati na otok.

Tvrtka zadužena za opskrbu otoka vodom objavila je kako je u četvrtak imala tehničkih poteškoća, a iako je kasnije objavila da ih je riješila, Capriju je do subote i dalje nedostajalo vode, prenijela je agencija France Presse. 

Falco je proglasio zabranu u subotu u sedam ujutro, zbog čega se nekoliko trajekata već na putu prema otoku moralo vratiti. 

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih

Opskrba u subotu bila je prekinuta zbog zračnog džepa unutar cjevovoda. U tom periodu na otoku su mogli doći samo njegovi trajni stanovnici koji su imali pravo na 25 litara pitke vode po kućanstvu. 

Nakon pritiska hotelijera i putničkih agencija Falco je dopustio dolazak turistima koji odsjedaju u hotelima s dovoljnim zalihama vode. 

Capri, otok u blizini Napulja poznat po svojim bijelim vilama, uvalama i vrhunskim hotelima, ima oko 13 tisuća stanovnika. 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene