Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razriješili sa starim režimom

Tunis u srpnju provodi ustavotvorne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privremeni predsjednik Tunisa Fuad Mebaza najavio je da će 24-og srpnja biti održani izbori za ustavotvorno vijeće.

To bi tijelo trebalo pripremiti novi ustav Tunisa. Do izbora vlast će uz Mebazu obnašati prijelazna vlada. Njezin bi sastav prijelazni premijer Sebsi trebao objaviti u sljedeća dva dana. Sebsi je dužnost preuzeo nakon što je pod pritiskom prosvjednika prošloga vikenda Mohamed Ganushi podnio ostavku.

Pročitajte i ovo Ursula Von der Leyen i Kais Saied Olakšanje za obje strane EU i Tunis potpisali strateško partnerstvo: "Riječ je o novoj etapi važnoj za cjelovito rješavanje migrantske krize" Tuniški ribari Tragedije u Sredozemlju Izvlačenje tijela postalo je poput izvlačenja ribe: "Prvi put sam se uplašio, a onda sam se naviknuo"

Njegovim odlaskom, iz vrha vlasti u Tunisu uklonjeni su posljednji ostaci režima svrgnutog predsjednika Ben Alija. 'Plan je dobio široku potporu raznih stranaka, civilnog društva i organizacija kako bi se ostvarile težnje Tunižana. Oni su izrazili težnju za konačnim prekidom s prošlošću u slavnoj revoluciji protiv tiranije i diktature', poručuje privremeni predsjednik Tunisa Fuad Mebaza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene