Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužena za korupciju

Tunis traži uhićenje Arafatove udovice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tunisko pravosuđe izdalo je međunarodni uhidbeni nalog protiv Suhe Arafat, udovice bivšeg palestinskog čelnika Jasera Arafata, zbog optužbi za korupciju, navode tuniski mediji.

Prvostupanjski sud u Tunisu izdao je uhidbeni nalog protiv Suhe Arafat, kazao je glasnogovornik ministarstva pravosuđa Kadhem Zin El Abidin, ne navodeći motive takve odluke.

Suha Arafat je telefonom s Malte opovrgnula sve optužbe za korupciju. 'Odbacujem sve optužbe koje se protiv mene iznose u tisku', rekla je Arafat, dodajući da će 'njezin odvjetnik tuniskim vlastima pokazati dokumente' koji će je osloboditi krivnje.

Prema tuniskim medijima, udovicu palestinskog čelnika kazneno se goni zbog korupcije u aferi 'Međunarodna škola Kartage' koju je osnovala u proljeće 2007. s Leilom Trabelsi, bivšom prvom damom Tunisa, u sjevernom predgrađu Tunisa.

Osnivanje te škole izazvalo je zatvaranje ugledne ustanove, škole Louis Pasteur-Bouebdeli. Prema tuniskom tisku, neslaganje između Leile Ben Ali i Suhe Arafat je ubrzo došlo na vidjelo. Tuniski predsjednik Zin El-Abidin Ben Ali 14. kolovoza 2007. oduzeo je Suhi Arafat tunisko državljanstvo, dobiveno u rujnu 2006. Ona je tada napustila Tunis i otišla na Maltu. (Hina)

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene