Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tunel zatvoren zbog padanja žbuke na automobile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog rušenja dijela žbuke u tunelu Šentvid kod Ljubljane na automobil njemačkih registarskih pločica u srijedu je ponovno zatvoren taj tunel, peti put od njegova svečanog otvorenja 1. srpnja ove godine.

Državna agencija za autoceste objavila je da ne može najaviti kad će pet i pol kilometra dugačak tunel biti otvoren, pa su moguće ponovne gužve kroz Ljubljanu potkraj tjedna, kad se očekuje povećani promet zbog turista u tranzitu.
Tunel Šentvid stajao je 143 milijuna eura, a vozačima koji se autocestom sa sjevera uključuju u krak prema južnom dijelu Slovenije i prijelazima s Hrvatskom, te prema slovenskoj obali, omogućuje da izbjegnu prometne čepove koji su godinama nastajali kroz dio Ljubljane.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum

Ministarstvo prometa ponovno je upozorilo DARS i izvođača radova, najveću slovensku građevinsku tvrtku SCT, da moraju sanirati tzv. protupožarnu žbuku na stropu tunela koja je izazvala zatvaranja.

Cijena radova na tunelu bila je utrostručena u odnosu na prvotne planove, i to je bio jedan od povoda za Vladin pokušaj borbe protiv "monopola" u građevinarstvu i cestogradnji za što okrivljuje nekoliko najvećih slovenskih građevinskih tvrtki.

SCT navodi da su za uočene nedostatke krivi podizvođači.

Policija je priopćila da se u noći na srijedu u ranim jutarnjim satima urušila protupožarna žbuka površine tri četvorna metra na njemački automobil te ga oštetila, no putnici nisu ozlijeđeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene