Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tuerk i Peterle održali posljednje sučeljavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alojz Peterle i Danilo Tuerk (Tirk), protukandidati na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Sloveniji, u petak su navečer na nacionalnoj televiziji održali svoje zadnje predizborno sučeljavanje.

Odgovarali su na pitanja o socijalnom raslojavanju, privatizaciji, netolerantnom političkom govoru, a govorili su i o svojoj ulozi o procesu osamostaljivanja Slovenije što se zadnjih dana kampanje pojavilo kao istaknuta tema.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković zadnji dan kampanje Nova TV pozvala Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića na sučeljavanje Slika nije dostupna Slovenski predsjednički kandidati: O granici ne možemo pregovarati

Obojica predsjedničkih kandidata odgovorila su i na pitanje da li bi Slovenija trebala djelovati samostalno i oštro reagirati na primjenu hrvatskog ZERP-a na članice EU-a s početkom iduće godine ako to ne bi spriječila Europska unija.

Peterle je rekao da Slovenija treba djelovati s EU jer je to europski problem, te dodao da to nije prvi put da Hrvatska jednostrano djeluje i "ne poštuje sporazume".

Tuerk je bio nešto rezolutniji i rekao da bi Slovenija u slučaju
blage reakcije Bruxellesa mogla djelovati i samostalno i pri tome ne isključiti ništa od "repertoara" protumjera, uključujući prosvjednu notu, zaustavljanje pristupnih pregovora Hrvatske s EU-om ili povlačenje veleposlanika.

Kandidati su javnosti obznanili i podatak koliko su dohotka prošle godine prijavili poreznoj upravi. 

Tuerk, koji je profesor na Pravnom fakultetu u Ljubljani, prijavio je 45.000 eura, a Peterle, koji je zastupnik u Europskom parlamentu 90.000 eura, pri čemu je dodao da je u svotu uključena zarada od nekih predavanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene