Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko nevrijeme u Meksiku

Snažna tuča zatrpala milijunski grad, debljina ledenog pokrivača čak metar i pol: "Bio je to prizor kakav do sada nisam vidio"

Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 2
Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 2 Afp
Aktualno Galerija Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 2 Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 5 Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 4 Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 3 Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +1 Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 6 Galerija 1/6 >>
Guverner je za ekstremne vremenske prilike optužio klimatske promjene.

Snažno olujno nevrijeme i tuča pogodili su jedan od najnaseljenijih gradova u Meksiku, Guadalajaru. Ulice i automobili na njima pokriveni su s 1,5 metara leda.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj

U tuči je oštećeno više od 200 kuća i poslovnih objekata, a oluja je odnijela i uništila najmanje 50 vozila. Na ulice su izašle hitne službe i vojnici kako bi pomogli građanima koji su zatrpani u domovima. Štete se tek zbrajaju.

Ovo nije prva oluja s tučom koja je pogodila milijunski grad, no svakako je oluja koja je načinila najviše štete. Guverner Enrique Alfaro Ramirez kazao je da su ekstremne vremenske prilike uzrokovane klimatskim promjenama.

"Bio sam svjedok prizora koji nikad prije nisam vidio – napadalo je više od metra leda. I onda se pitamo jesu li klimatske promjene stvarne", kazao je te dodao kako nema zabilježenih ozlijeđenih i stradalih u nevremenu.

Olujno nevrijeme najavljeno je ranije. Nacionalni centar za uragane priopćio je da je novoformirana tropska oluja dobila na snazi, piše Independent. Očekuje se da će dosegnuti snagu uragana, no vjerojatno neće ugroziti zemlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene