Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saga oko glasova

Trumpov saveznik traži priznavanje poraza na izborima, njegov tim nazvao ''nacionalnom sramotom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istaknuti saveznik Donalda Trumpa pozvao ga je da odustane od napora da preokrene izborni poraz koji je doživio na predsjedničkim izborima 3. studenoga od demokrata Joea Bidena, piše u ponedjeljak BBC.

Bivši guverner New Jerseyja Chris Christie nazvao je predsjednikov pravni tim "nacionalnom sramotom". Predsjednik Donald Trump odbio je priznati izbore, iznoseći neutemeljene tvrdnje o širokoj izbornoj prijevari.

Mnogi republikanci podržali su njegove pravne napore, a mali no sve veći broj republikanaca s time se ne slaže. U subotu je Trump pretrpio veliki udarac u Pennsylvaniji, nakon što je sudac odbacio tužbu Trumpove kampanje kojom se željelo poništiti milijune glasova poslanih poštom u toj državi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEUTEMELJENE OPTUŽBE Republikanci se ograđuju od Trumpa koji na sve načine pokušava dokazati izbornu prijevaru

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O krađi izbora Trumpovi odvjetnici: "Komunistički novac se preko Venezuele i Kine umiješao u američke izbore"

U presudi, sudac Matthew Brann rekao je da su njegovu sudu predočeni "nategnuti pravni argumenti bez osnova i spekulativne optužbe". Taj potez utire put Pennsylvaniji da kasnije u ponedjeljak potvrdi Bidenovu pobjedu - izabrani demokratski predsjednik ondje vodi s više od 80.000 glasova.

Međutim, Trumpova kampanja žali se na presudu. Predviđa se da će Biden dobiti 306 elektora, a Trump 232. To je mnogo više od 270 elektorskih glasova koliko mu treba za pobjedu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene