Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećavaju se problemi

Trump uvodi Meksiku carine zbog ilegalnih migranata, povećavat će ih svaki mjesec do listopada

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Donald Trump (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Pojačavaju se problemi između SAD-a i Meksika.

Američki predsjednik Donald Trump uveo je carine od pet posto na robu iz susjedne države. Pritišće Meksiko da zaustavi val ilegalnih migranata koji stižu iz Srednje Amerike.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Najavio je kako će carine povećavati pet posto svakog mjeseca do listopada, pa bi one mogle narasti do 25 posto. Meksiko je drugi najveći trgovinski partner SAD-a, a u toj zemlji mnoge američke, kao i europske tvrtke imaju svoja sjedišta i proizvodne pogone.

"Mislim da je to opasno za obje zemlje jer među njima postoji snažna trgovinska veza. I vjerujem da to ne odgovara niti jednoj jer Meksiko treba američku industriju, kao što i SAD treba meksički rad", kazao je Miguel Angel Sanchez iz Meksika.

"To neće funkcionirati. Carine nemaju ništa s pitanjem imigracije. Migranti će nastaviti migrirati, to je više sociološko nego ekonomsko pitanje", smatra Paula Mousa iz Meksika.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene