Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meksički milijarder

Trump ga je koštao 16 mlrd dolara, hoće li se Carlos Slim kandidirati za predsjednika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve su glasnije priče kako bi se meksički milijarder Carlos Slim mogao kandidirati za predsjednika Meksika.

Dan prije pobjede Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima, bogatstvo Carlosa Slima, četvrtog najbogatijeg čovjeka na svijetu iznosilo je 67 milijardi dolara. Danas se ono procjenjuje na 51 milijardu dolaru.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Nitko pobjedom Trumpa nije izgubio više od meksičkog telekomunikacijskog magnata. Do pada je došlo zbog slabljenja pesosa, ali i investitora koji su povlačili novac iz tvrtke uz pretpostavku da će dionice America Movila, telekomunikacijske tvrtke u kojoj Slim posjeduje 62 posto udjela, i dalje padati. Trumpove izjave o Meksiku srušile su vrijednost pesosa, a time i vrijednost Slimove imovine.

Istovremeno s padom njegove imovine dogodio se i rast popularnosti u domovini pa se tako sve više priča da bi se Slim mogao kandidirati na predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Nakon susreta Slima i Trumpa u prosincu prošle godine i najava o gradnji zida i deportacijama, sve su glasnije priče kako bi 77-godišnji tajkun mogao biti baš ono što je Meksiku potrebno, javlja Independent.

Njegova kandidatura još je daleko od izgledne. Slim je za Bloomberg TV izjavio kako se nikada neće kandidirati, ali Meksikanci ne gube nadu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene