Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Namjera škotske vlade da na istočnoj obali Škotske izgradi 11 vjetroelektrana razbjesnila je američkog milijardera Donalda Trumpa, koji je poručio da će to uništiti pogled iz njegova hotela i igrališta za golf.


Trump je 2010. dovršio prvu fazu izgradnje terena za golf vrijednog 1,14 milijarda dolara nedaleko Aberdeena, nakon ogorčene bitke s udrugama za zaštitu okoliša koje su ga optuživale da uništava netaknuto obalno područje.

Američki biznismen sada je zaprijetio da će zbog ogromnih i ružnih vjetroelektrana odustati od plana gradnje hotela uz teren za golf. Vjetroelektrane visoke 195 metara bit će izgrađene oko dva kilometra od lokacije budućeg Trumpova hotela i terena za golf.

Vezani članci Trumpove ruke Trump želi uvjeriti svijet da su ove fotografije fotošopirane, no kako mu vjerovati kad stalno laže? Borba s koronavirusom Kineski znanstvenici otkrili mogući izvor koronavirusa, na japanskom kruzeru i šest Slovenaca

>> Donaldu Trumpu ne daju zemljište, on ipak gradi

'Mi ćemo, kao i mnogi drugi, zastati s našim planovima u Aberdeenu sve dok se ovaj groteskni plan ne poništi', objavio je Trump u priopćenju u kojem je zaprijetio svim mogućim tužbama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook