Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Namjera škotske vlade da na istočnoj obali Škotske izgradi 11 vjetroelektrana razbjesnila je američkog milijardera Donalda Trumpa, koji je poručio da će to uništiti pogled iz njegova hotela i igrališta za golf.


Trump je 2010. dovršio prvu fazu izgradnje terena za golf vrijednog 1,14 milijarda dolara nedaleko Aberdeena, nakon ogorčene bitke s udrugama za zaštitu okoliša koje su ga optuživale da uništava netaknuto obalno područje.

Američki biznismen sada je zaprijetio da će zbog ogromnih i ružnih vjetroelektrana odustati od plana gradnje hotela uz teren za golf. Vjetroelektrane visoke 195 metara bit će izgrađene oko dva kilometra od lokacije budućeg Trumpova hotela i terena za golf.

Vezani članci Satelitska snimka napada (Screenshot: AP) SAD objavio satelitske snimke: Tvrde da je na njima dokaz da je Iran napao saudijska naftna postrojenja Bombardirano najveće svjetsko postrojenje za obradu nafte (Foto: AFP) Dronovima bombardirali najveće svjetsko naftno postrojenje, cijene otišle u nebo. Trump spreman za napad: "Prst je na okidaču..."

>> Donaldu Trumpu ne daju zemljište, on ipak gradi

'Mi ćemo, kao i mnogi drugi, zastati s našim planovima u Aberdeenu sve dok se ovaj groteskni plan ne poništi', objavio je Trump u priopćenju u kojem je zaprijetio svim mogućim tužbama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook