Obavijesti Video Pretražite Navigacija
David protiv Golijata

Donaldu Trumpu ne daju zemljište, on ipak gradi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko godina prepiranja s lokalnim stanovnicima škotskog mjesta Aberdeenshire, Donald Trump počeo je graditi ogroman golf kompleks, iako se oni odbijaju preseliti.

Američki multimilijarder Donald Trump od škotske je vlade dobio odobrenje 2008. godine da sagradi golf kompleks na škotskoj obali, unatoč protivljenju lokalnih službenika i stručnjaka za zaštitu okoliša, javlja AP. Projekt u vrijednosti 1,6 milijardi američkih dolara odbile su lokalne vlasti Aberdeenshire još 2007. godine jer bi se dio igrališta trebao sagraditi na prostoru na kojem živi rijetka vrsta ptica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Autocesta do Dubrovnika - 5 Novac osiguran Odabrani projektanti za najskuplju dionicu autoceste do Dubrovnika, evo tko će na njoj raditi

Nakon odluke lokalnog vijeća, Trumpov je zahtjev razmotrila škotska vlada i odobrila ga. Radnici su ovih dana već počeli izradu kopmpleksa, ali se lokalno stanovništvo odbija preseliti. Michael Forbes, vlasnik zemljišta na kojem bi Trump trebao izgraditi dio svog novog projekta, čvrsto se protivi preseljenju. Donald Trump ga je, kako piše AP, stoga nazvao 'seoskim idiotom'. Mnogi stanovnici Aberdeenshirea ostali su nepokolebljivi dok se pokraj njihovih kuća gradi.

'Ovdje živim 41 godinu, moja je obitelj odavde, moji korijeni su ovdje, pa zašto bih se ja onda to trebao prepustiti pridošlici?', pita Forbes. Njegova majka Molly navodno podiže tužbu protiv Trumpa koju će poduprijeti i udruge za zaštitu okoliša. Ona tvrdi da Trump 'nema što raditi ondje'. Trump, čija je majka rođena u Škotskoj, rekao je da bi odmaralište trebalo biti 'ogromna vrijednost i izvor ponosa za oboje, i Aberdeenshire i Škotsku'. Trumpov je san da ondje sagraditi najveće golf igralište na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene