Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici pogriješili

Trudnica umrla jer su joj na operaciji uklonili krivi organ!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trudnica iz Velike Britanije platila je liječnički nemar životom nakon što joj je na operaciji umjesto slijepog crijeva uklonjen jajnik!

Maria de Jesus primljena je u bolnicu u Essexu s bolovima u trbuhu 23. listopada 2011. godine, javlja Telegraph. Tada je bila u 21. tjednu trudnoće.

Liječnici su ustanovili da joj je upaljeno slijepo crijevo i poslali je na operaciju, no kirurg joj je uklonio desni jajnik. Maria je nakon operacije poslana kući, no ponovo se s jakim bolovima vratila u bolnicu 7. studenog.

Dva dana kasnije liječnici su shvatili pogrešku. Dogovorili su novu operaciju, ali trudnica nije dočekala još jedan odlazak pod nož. Rodila je mrtvo djete i tri tjedna nakon poroda preminula.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Šok u školi: Nastavnici otkrili da je 13-godišnja učenica trudna!

Obdukcijom je ustanovljeno da je smrt nastupila zbog otkazivanja organa koje je zahvatila sepsa. Otkriveno je i da je operaciju pokojnice obavljao kirurg-pripravnik bez obaveznog nadgledanja starijeg kirurga koji je trebao biti prisutan.

Nakon što joj je tijekom operacije otvoren abdomen, de Jesus je počela obilno krvariti. Kirurg-pripravnik mislio je da je pronašao slijepo crijevo te ga je izvadio, no kasnije se ispostavilo da je to bio jajnik.

Liječnici su priznali pogrešku i trenutno čekaju izricanje kazne. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene