Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pored bolnice i tržnice

BOMBAŠKI MASAKR U SIRIJI Najmanje 50 poginulih i 80 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgovornost za terorističke napade preuzela je Islamska država.

Najmanje 50 ljudi poginulo je, a 80 je ozlijeđeno u trostrukom bombaškom napadu kamionima-bombama na sjeveroistoku Sirije za što je odgovornost preuzela Islamska država, rekao je u petak glasnogovornik kurdske milicije koja nadzire to područje.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Slika nije dostupna Samo "centar za pomirbu" Rusija demantira Kurde: Ne planiramo novu vojnu bazu u Siriji

Grad u sjeveroistočnoj pokrajini Hasaki nadzire kurdska milicija YPG, koja se bori protiv Islamske države uz potporu američkih zračnih napada. Kurdski borci zadnjih su tjedana u tom području postigli napredak, osvojivši grad al Hul.

Tri eksplozije dogodile su se ispred bolnice, na tržnici i u stambenoj četvrti u gradu Tel Tameru kasno u četvrtak, objavio je YPG putem interneta.

Glasnogovornik YPG-a rekao je da je šteta velika i da je poginulo između 50 i 60 ljudi, redom civili.

Islamska država kasnije je objavila na internetu da su tri njezina borca detonirala tri vozila ciljajući kurdske "baze". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene