Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tropska oluja pogodila Kubu, na redu Florida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oslabljena tropska oluja Ernesto natopila je u ponedjeljak Kubu i skrenula prema Floridi gdje bi mogla ponovo ojačati i snažnije pogoditi njezin južni dio, godinu dana nakon što je uragan Katrina poharao New Orleans.

Ernesto je prvi ovosezonski atlantski uragan koji je u nedjelju na Haitiju usmrtio dvije osobe, prije nego je doslovce natopio Kubu uz grmljavinu i vjetar koji je puhao brzinom od 64 kilometara na sat. 

Pročitajte i ovo Uragan poharao Floridu - 1 Opasnost još nije prošla VIDEO/FOTO Uragan Idalia poharao Floridu: Val od gotovo 5 metara potopio naselje, stotine tisuća ljudi bez struje Uragan Ian - 3 Katastrofalne posljedice VIDEO Dramatično spašavanje čovjeka koji je ostao zarobljen nakon uragana. Mještani očajni: "Oluja je kuću jednostavno okrenula na krov..."

Prognostičari su objavili da bi Ernesto mogao ojačati zbog tople Golfske struje ali da najvjerojatnije neće dobiti snagu uragana kad stigne do Floride. 

Ernesto će se na Floridi najvjerojatnije obrušiti na područje Miamija, Fort Lauderdalea i West Palm Beacha gdje živi oko pet milijuna ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene