Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tropska oluja Noel sa 107 poginulih najsmrtonosnija 2007.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tropska oluja Noel koja je na Karibima odnijela 107 života, danas je napustila Kubu, nastavljajući svoj put prema Bahamima.

Noel je postao najsmrtonosnija oluja u regiji Atlantika
ove godine. Uragan Felix, oluja kategorije 5, ubila je 101 osobu prolazeći Karibima i potom udarivši na Nikaragvu i Honduras početkom listopada.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Detalji prometne nesreće - 4 ispali iz auta Detalji stravične nesreće na A1: U automobilu je bio i pas - pobjegao je, građani mole za pomoć

I nakon odlaska Noela snažni pljuskovi ne jenjaju na Kubi na kojoj su 24.000 ljudi morale napustiti svoje domove zbog poplava prouzrokovanih olujnim nevremenom.

"Idućih sati još može biti jakih pljuskova", upozorava kubanski
meteorološki zavod.

Premda je središte oluje napustilo Kubu, civilna obrana i mjesne vlasti pojačale su zaštitne mjere jer se smjer kretanja Noela još može Noel "napreduje prema sjeveru mijenjajući smjer" brzinom od 9 km/h, krećući se prema Bahamima i Floridi, prema najnovijem izvješću Nacionalnog središta za uragane (NHC) sa sjedištem u Miamiju.

Tropska oluja je prolazeći Kubom oštetila oko 1.280 kuća i uništila nekoliko tisuća hektara poljodjelskog zemljišta, napose plantaže kave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene