Najmanje je jedna osoba poginula, a 49 ih je ozlijeđeno nakon što je tropska oluja pogodila južne dijelove Japana.

Galerija


Oluja Krosa spustila se u blizini Hirošime na jugu Japana u četvrtak. Tijekom petka nastavila se kretati prema sjeveru. Za više od 400.000 stanovnika izdano je upozorenje o evakuaciji.

Vezani članci Slika nije dostupna U strahu od zaraze Filipinci mrtve pokapaju u masovne grobnice Slika nije dostupna Tropska oluja na Filipinima odnijela najmanje 650 života

Otkazano je više od 800 letova. Blokiran je željeznički, pomorski i sav ostali promet. Veliki broj ljetnih izleta i putovanja do daljnjega su otkazani. Blokada prometa utjecala je na milijune stanovnika. 82-godišnji muškarac iz Hirošime poginuo je u četvrtak. Snažan vjetar bacio ga je u more dok je vezao čamac i utopio se, piše BBC.

Tropska oluja Krosa u četvrtak je okarakterizirana kao jaka tropska oluja, što je jedna razina do tajfuna. Već u petak japanski mediji objavili su da je Krosa oslabjela. Snimci pogođenog područja pokazuju snažan vjetar koji čupa drveće, ruši kamione i stvara visoke valove koji poplavljuju obalu i ceste u blizini.

Obilna kiša i oluja nasukala je brodicu s grupom od 18 ljudi na obali rastuće rijeke. Evakuirani su neozlijeđeni nekoliko sati kasnije.