Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pokvareni uređaj za stvaranje valova u kineskom vodenom parku na posjetitelje je umjesto laganih valova poslao zid vode.


Nekoliko posjetitelja vodenog parka Shuiyun na sjeveru Kine zadržano je u bolnici s prijelomima i jačim posjekotinama, a najmanje 44 je lakše ozlijeđeno nakon nesreće koju je prouzročio uređaj za stvaranje valova. 

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Užas u Petrinji: Radnik pao sa skele visoke šest metara na beton, zadobio ozlijede opasne po život Policijski očevid, ilustracija Motociklist sletio s ceste i smrtno stradao u Posavskim Bregima

Umjesto laganih valova uređaj je na posjetitelje poslao zid vode, trometarski ''tsunami'' koji je potopio plivače, a neke izbacio i preko ograde koja okružuje bazen. 

Glasnogovornik parka izjavio je da je uzrok nesreće mehanički kvar koji je ubrzo otklonjen te da bazen nastavlja s radom, prenosi Daily Mail.  

 

Vodeni parkovi jedna su od omiljenih ljetnih atrakcija u Kini, a bazeni su često pretrpani posjetiteljima i njihovim kolutovima za plivanje.