Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Veneciji

Tko je kriv za autobusnu nesreću u kojoj je poginula i Hrvatica? Troje pod istragom

Nesreća u Veneciji
Nesreća u Veneciji Foto: Youtube
Venecijanski tužitelji stavili su tri osobe pod istragu zbog prošlotjedne autobusne nesreće u gradskoj četvrti Mestre u kojoj je poginula 21 osoba, među kojima je i jedna hrvatska državljanka, izvijestio je u četvrtak lokalni list Il Gazzettino.

Izvršni direktor autobusne kompanije La Linee i dvojica dužnosnika grada Venecije - upravitelj odjela za promet i mobilnost za kopneno područje grada i upravitelj odjela za održavanje cesta, pod istragom su zbog autobusne nesreće u Veneciji.

Navodno će biti optuženi za ubojstvo vozilom, višestruko ubojstvo, nanošenje teških ili vrlo teških ozljeda na cesti i tjelesno ozljeđivanje.

Dvadeset jedna osoba je poginula, a dvadesetak ih je ozlijeđeno nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uznemirujući podaci Djevojčicu (12) ovisnost dovela do inducirane kome, napravu je skrivala od majke pod tepihom: "Mislila sam da će umrijeti"

U nesreći je poginula jedna Hrvatica, devet Ukrajinaca, četiri Rumunja, tri Nijemca, dva Portugalca i Talijan, vozač autobusa.

Među ozlijeđenima je i jedan Hrvat.

Razlozi nesreće nisu jasni. Jedna je hipoteza da je vozač krivo skrenuo, ali pojavile su se i sumnje u stanje nadvožnjaka, a posebno zaštitne ograde, navodi Ansa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene