Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučajno ih pronašli

Troje ljudi preživjelo 33 dana na pustom otoku: Jeli su kokose, štakore i školjke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje Kubanaca spašeno je s pustog otoka na Bahamima na kojem su proveli više od mjesec dana.

Letjelica američke obalne straže u ponedjeljak je bila u redovitoj patroli kad je posada zamijetila ljude na otoku Anguilla Cay kako mašu improviziranom zastavom. Letjelica nije imala potrebnu opremu da ih odmah spase pa su im bacili hranu, vodu i radio kako bi mogli komunicirati. Na otok su doplivali nakon što su doživjeli brodolom.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

Dva muškarca i žena na otoku su proveli 33 dana, a preživjeli su uglavnom zahvaljujući kokosovim orasima. Uz to su jeli štakore i školjke. Na uglavnom pustom otoku postoji nešto grmlja i pokoje drvo pa su se imali gdje skloniti.

 

 

Spasioci su po njih došli helikoperom u utorak te ih odvezli u bolnicu na Floridi gdje je utvđeno da nemaju težih ozljeda pa je brigu o njima preuzeo odjel za imigracije i carinu.

"Nikad nisam naišao na nekoga tko je bio tako nasukan toliko dugo", rekao je poručnik Američke oblane straže, prenosi BBC.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene