Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tri tisuće malih glazbenika na masovnom koncertu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak tri tisuće mladih glazbenika, među kojima i djeca predškolske dobi od dvije godine, demonstrirali su svoje glazbeno umijeće masovnim koncertom u Tokiju.

Koncert koji je trajao cijeli dan dokazao je da i vrlo mala djeca mogu biti koncetrirana i savršeno izvesti cijeli repertoar Bacha, Paganinija i Minueta, a kojeg se ne bi posramili ni znatno iskusniji glazbenici. 

Pročitajte i ovo Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto" Slika nije dostupna Glazba umjesto mosta VIDEO Pogledajte kako su glazbenici povezali Dubrovnik s ostatkom Hrvatske

Većina malenih virtuoza svirala je violine, dok su ostali zauzeli mjesto za klavirima i flautama. Neki su instrumenti, kako bi odgovarali malenim glazbenicima, smanjeni na njihov uzrast. 

Sva djeca glazbeno su educirana Suzuki metodom i načinom obrazovanja koja tvrdi da je djeci malog uzrasta učenje glazbe prirodno je kao učenje jezika te note s lakoćom svladavaju. 

'Umijeće sviranja tri tisuće djece u isto vrijeme, a da nikada prije zajedno nisu svirali rezultat je Suzuky metode', kaže Yutaka Miyata, upravitelj Instituta za otkrivanje talenata. 

Suzuky metodu osmislio je Dr. Shinichi Suzuky, 1950 godine. Od tada je opće prihvaćena i primjenjivana diljem svijeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene