Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen u Beču

Tri godine zatvora za lobista u procesu u slučaju Patria

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lobist za oružje Hans-Wolfgang Riedl osuđen je u petak u Beču u procesu za korupciju u slučaju prodaje oklopnih vozila Patria Sloveniji na tri godine zatvora, od kojih jednu bezuvjetno.

Sudsko vijeće presudilo je da je Riedl 2006. prenio mito u Sloveniju u iznosu od više stotina tisuća eura kako bi finska tvrtka za proizvodnju oružja Patria tamo dobila ugovor vrijedan 278 milijuna eura za oklopna vozila.

Riedl je osuđen i na plaćanje kazne od 850.000 eura jer nije platio porez na proviziju koju mu je isplatila Patria. Tri suoptužena Hans-Peter W., Wolfgang A. i Wilfried K. su oslobođeni optužbe za industrijsku špijunažu i utaju poreza u svezi s ugovorom s Patriom.

>>
Slovenija sporazumno raskinula ugovor s Patriom

Suđenje je povezano s prodajom 135 oklopnih vozila finskoga proizvođača Patria Sloveniji. Riedlova obrana kao i državno odvjetništvo najavili su žalbe na njegovu presudu.

Drugi glavnooptuženi, austrijsko-slovenski poduzetnik Walter Wolf optužen za kriminalno udruživanje s Riedlom, nije se pojavio na suđenju iz zdravstvenih razloga. Riedl je za ovu točku optužnice oslobođen, pa ako se ta presuda održi Wolf će također biti oslobođen jer više ne bi postojao najmanji broj sudionika kriminalnog udruživanja. (Hina)

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Teško je ozlijeđen Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati Slovenski specijalci, ilustracija Velika akcija Slovenski specijalci upali u osnovnu školu: Uhićena je učiteljica

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene