Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tri godine uvjetnog zatvora za bivšeg čelnika Samsunga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lee Kun-Hee, bivši čelnik južnokorejske tvrtke Samsung i jedan od najmoćnijih poslovnih ljudi, osuđen je u na trogodišnju uvjetnu kaznu zatvora zbog utaje poreza, a oslobođen optužbe za izigravanje povjerenja.

Lee je također osuđen na novčanu kaznu od 110 milijardi wona (109 milijuna dolara).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragediju spriječila policija Nožem naganjao bivšu jer ga je ostavila zbog druge žene! Slika nije dostupna Mimo zakona Policajac kojem se sudi zbog 4 kg jastoga: 'Na policijskom brodu bio sam ilegalac!'

Tužiteljstvo je prethodno za njega tražilo zatvorsku kaznu od sedam godina zbog utaje poreza i izigravanje povjerenja te novčanu kaznu od 350 milijardi wona.

Kazneno djelo "ne zaslužuje strogu kaznu zatvora", ocijenilo je južnokorejsko pravosuđe, dodajući da optužba za izigravanje povjerenja nije utemeljena.

Lee (66), koji je najvećom južnokorejskom tvrtkom upravljao tijekom 20 godina, napustio je tvrtku u travnju nakon istrage zbog korupcije, optužen je da je skrivao prihode na računima otvorenima s posuđenim imenima, zakinuvši poreznu upravu za 112,8 milijardi wona (72 milijuna eura).

Lee Kun-Hee osumnjičen je i za ilegalni prijenos ovlasti na sina i nasljednika Lee Jae-Yonga, također čelnika u Samsungu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene