Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mimo zakona

Policajac kojem se sudi zbog 4 kg jastoga: 'Na policijskom brodu bio sam ilegalac!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši policajac protiv kojeg se tremutno vodi postupak na sudu, kaže kako se u pomorskoj policiji godinama radilo mimo zakona.

Na Županijskom sudu u Splitu vodi se postupak protiv bivšeg policajca Igora Sarađena i njegovih pet kolega, zbog sumnje da su na Sušcu uzeli četiri kilograma jastoga koje su prisvojili sebi, umjesto da su ih vratili u more. Sarađen, koji je 2009. godine, kako kaže, protjeran iz policije, tvrdi kako ništa od toga nije istina, ali ima još ponešto i za nadodati.

Pročitajte i ovo Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja Ilustracija Lakše je ozlijeđen Policajac neoprezno uletio u zavoj pa službenim automobilom sletio s ceste

'Ovo što govorim nije moja osveta što sam potjeran iz policije 2009. godine jer znam da kazneno djelo ni ja ni moji kolege nismo počinili, što ćemo i dokazati i na sudu', kaže Sarađen za Slobodnu Dalmaciju i tvrdi kako je predsjednica Disciplinskog suda, Katarina Ćorvilo, imala dvostruke kriterije jer su on i kolege dobili otkaz, a zapovjednik broda je oslobođen disciplinske odgovornosti.

Split: Policajac primio mito i ilegalno prevozio ljude preko granice

Sada je, kaže Sarađen, odlučio ukazati na to kako su njegovi zapovjednici u Postaji pomorske policije godinama radili nezakonito i mimo propisa.

'Moji kolege i ja smo deset godina plovili na policijskom brodu 'Sveti Mihovil' - nelegalno. Naime, naš policijski brod sve to vrijeme nije imao knjigu popisa posade takozvani 'roll', a to je dokument bez kojeg brod ne može isploviti iz luke. Mi smo se, dakle, ukrcavali i plovili kao policijski službenici, a ne kao pomorci', rekao je ovaj bivši policajac.

Zbog toga Sarađen nema upisan nijedan dan radnog staža te bi, kada bi i uspio doći do posla, morao odraditi šestomjesečni staž kao pripravnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene