Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Četiri eksplozije na sjeveru Španjolske, sumnja se na ETA-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri bombe eksplodirale su u nedjelju na sjevernoj španjolskoj obali, a prethodilo im je telefonsko upozorenje da su naprave postavili pripadnici baskijske separatističke skupine ETA-e, izvijestili su u službeni izvori.

Prva je bomba eksplodirala na šetnici uz more u gradiću Laredu prouzročivši manju štetu na pločniku, a druga na pješčanoj plaži u Noji, sat i dvadeset minuta nakon prve. Treća je ponovo eksplodirala u Laredu, nedaleko od mjesta prve. Četvrta je eksplodirala na golf terenima u Noji. S obzirom na telefonski poziv upozorenja, ni u jednoj eksploziji nije bilo ljudskih žrtava.

Pročitajte i ovo Požar u Berlinu Situacija izvan kontrole VIDEO Kaos u Berlinu: Izbio požar na policijskom poligonu, gradom odjekuju ekplozije, veliki metalni predmeti padaju uokolo Teodoro Obiang Nguema (AFP) Nesreću je izazvao nemar Stravične eksplozije u Ekvatorijalnoj Gvineji: Poginulo najmanje 15 ljudi, ozlijeđeno više od 500

Do dojave osobe koja se predstavila kao pripadnik ETA-e došlo je otprilike sat i pol prije prve eksplozije.

Kupači i šetači su 45 minuta prije eksplozija evakuirani i sklonjeni u obližnje kafiće ili zgrade. Policija je izolirala dovoljan perimetar od mjesta na kojima su bile postavljene bombe kako nitko ne bi stradao.

Ovi su prvi napadi koji se pripisuju baskijskim separatistima od 14. svibnja kada je bez upozorenja eksplodirala bomba u vojarni španjolske civilne garde u Legutianu, pri čemu je jedna osoba poginula, a četiri su ranjene.

Od 1968., otkad djeluju, pripadnici ETA-e ubili su više od 800 osoba. Od 2000. u zatvoru je završilo više od 750 osoba za koje se sumnja da su članovi ETA-e.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene