Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Brazilu

Traže podizanje 16 optužnica za smrt 241 osobe u noćnom klubu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilske vlasti traže podizanje optužnica protiv 16 osoba koje smatraju odgovornima za smrt 241 osobe u požaru u noćnom klubu.

Brazilske vlasti objavile su izvješće prema kojem je za požar u noćnom klubu u gradu Santa Maria u siječnju ove godine odgovorno 35 osoba. U izvješću stoji kako je do tragedije doveo niz različitih faktora te traže podizanje optužnica za 16 osoba, od kojih bi 9 trebalo biti za ubojstvo.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

>> Brazil: Uzrok više od 230 smrti u diskoteci je toksična izolacijska pjena

 Za ubojstvo bi trebali biti optuženi vlasnici kluba, dvojica glazbenika koji su tu večer nastupala te dva vatrogasca. Vlasti tvrde kako se unatoč nizu nepravilnosti i sigurnosnih prijetnji u klubu ništa nije napravilo kako bi se spriječila tragedija u kojoj je poginula 241 osoba.

U izvješću stoji kako su među faktorima koji su doveli do tragedije bili i korištenje baklji u klubu, neispravni aparati za gašenje požara te činjenica da je jedini izlaz iz kluba bio blokiran. Dodali su i kako bi brojni životi bili spašeni da su izvođači na razglas obavijestili goste da izađu iz kluba što je moglo spriječiti panični stampedo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene