Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti dan

Traje borba za spas preživjelih pod ruševinama u Bangaldešu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrti dan nakon urušavanja zgrade u Bangaldešu locirano je još nekoliko preživjelih, a spasiocima je u pomoć pristigla i vojska.

U nedjelju ujutro spašeno je još četvero preživjelih iz ruševina u Bangladešu, a primijećeno ih je još, javlja CNN. Do sada je iz ruševina izvučeno 2.400 živih osoba, a poginule su najmanje 363 osobe.

Pročitajte i ovo Američka obalna straža spasila tri brodolomca nakon tjedan dana na pustom otoku. Tri brodolomca Nasukali se na pustom otoku: Hranili se samo jednom namirnicom, a evo što ih je spasilo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

>> VIDEO I nakon tri dana traje spašavanje iz ruševina osmerokatnice

Bangladeška policija objavila je u subotu da je uhitila dvojicu vlasnika tekstilnih radionica koje su se nalazile u osmerokatnici koja se u srijedu srušila, pri čemu su po novim. 'Nakon ponoći uhitili smo Bazlusa Samada, predsjednika radionica New Wave Buttons i New Wave Style, i Mahmudura Rahamana Tapasha, generalnog direktora jedne od radionica', rekao je dužnosnik policije u Dacci. Jutros je uhićen i vlasnik zgrade.

Podsjetimo, Rana Plaza, zgrada s osam katova, urušila se u srijedu kao kula od karata za radnog vremena u Savaru, na periferiji Dacce. Radi se o najgoroj nesreći u industrijskoj povijesti Bangladeša kojoj je konfekcija najvažnija grana gospodarstva. Katastrofa je obnovila rasprave o sigurnosti u tekstilnoj industriji koja opskrbljuje zapadne tvrtke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene