Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni vlasnici radionica

VIDEO I nakon tri dana traje spašavanje iz ruševina osmerokatnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bangladeška policija objavila je u subotu da je uhitila dvojicu vlasnika tekstilnih radionica koje su se nalazile u osmerokatnici koja se u srijedu srušila, pri čemu su po novim informacijama poginule 324 osobe.

Spasioci su iz ostataka osmerokatnice u glavnom gradu Bangladeša Dhaki, izvukli ženu koja je u ruševinama rodila. Nije poznato kako su trenutačno majka i beba. Iako je od nesreće prošlo više od tri dana jutros je spašeno još najmanje 24 ljudi.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća u Bangladešu - 4 Upali u jarak VIDEO/FOTO Katastofalna autobusna nesreća: Poginulo 19 osoba, broj bi mogao i rasti Slika nije dostupna "Mnogi skočili u rijeku" Izbio požar na trajektu u Bangladešu, poginulo najmanje 30 putnika: "Obalna straža nastavlja potragu za putnicima u rijeci"

Nova je to nada za rodbinu stotina nestalih. Broj stradalih premašio je 325. Policija je privela osam ljudi, uključujući dvoje vlasnika tvornice tekstila. Sumnjiči ih se za ignoriranje upozorenja da su se na zgradi pojavile pukotine.

"Nakon ponoći uhitili smo Bazlusa Samada, predsjednika radionica New Wave Buttons i New Wave Style, i Mahmudura Rahamana Tapasha, generalnog direktora jedne od radionica", rekao je dužnosnik policije u Dacci.

>> U urušavanju zgrade u Bangladešu 159 mrtvih

Po jednom djelatniku New Wave Stylea, jedne od pet konfekcijskih radionica koje su se nalazile u zgradi, njegov je šef razgovarao s inženjerom, ali je zatim ignorirao njegove savjete.

Rana Plaza, zgrada s osam katova, urušila se u srijedu kao kula od karata za radnog vremena u Savaru, na periferiji Dacce. Radi se o najgoroj nesreći u industrijskoj povijesti Bangladeša kojoj je konfekcija najvažnija grana gospodarstva.

Katastrofa je obnovila rasprave o sigurnosti u tekstilnoj industriji koja opskrbljuje zapadne tvrtke.

U zgradi se nalazilo pet konfekcijskih radionica koje su radile za španjolsku marku Mango i britansku Primark, jedine koje su potvrdile povezanost s radionicama u Rana Plazi gdje je bilo zaposleno približno 3.000 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene