Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačana sigurnost u EU

Tragovima džihadističke ćelije u Belgiji: Četiri uhićenja u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje četiri muškarca su uhićena u subotu u Ateni u sklopu istrage o džihadističkoj ćeliji koja je ovog tjedna razotkrivena u Belgiji dok se spremala izvesti napade, doznaje se od policijskog izvora.

Službe protuterorističke policije provjeravaju nalazi li se među njima Abdelhamid Abaaoud, Belgijac marokanskog podrijetla za kojeg belgijski mediji drže da je mozak napada spriječenih u četvrtak, koji su vođeni iz Grčke.

Pročitajte i ovo Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske Slika nije dostupna Izvijestilo tužiteljstvo PARIŠKO PREDGRAĐE U stanu pronađeno još jedno tijelo

Uhićenja su izvedena sredinom dana u središnjoj četvrti Atene, Pangrati, dodao je policijski izvor ne preciziravši koliko dugo i kako su osumnjičeni lokalizirani.

VIDEO Vojska na europskim ulicama: Znaju tko im je prijetnja

U nekoliko belgijskih zajednica izvedene su racije kako bi se razotkrila islamistička ćelija koja je planirala ubiti policajce na javnim mjestima i u postajama, u napadima u cijeloj zemlji, prema saveznom državnom odvjetništvu. Dvojica osumnjičenih džihadista su ubijeni u tom napadu u Verviersu, na istoku Belgije, gdje su se skrivali.

Razotkrivenu ćeliju su djelomično sačinjavali džihadisti koji su se borili u Siriji.

Abdelhamid Abaaoud (27) se pojavljuje u video snimci u kojoj se skupina Islamska država hvali počinjenim zločinima. Njega traže europske i američke obavještajne službe. On je iz Grčke kontaktirao s dvojicom napadača ubijenih u Verviersu, naveo je flamanski tv kanal VTM. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene