Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred prolaznicima

Tragedija uhvaćena kamerom: Policajci ubili beskućnika usred bijela dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beskućnik je navodno posegnuo za pištoljem jednog od policajaca koji su ga pokušali svladati, a onda se dogodila tragedija.

Policajci su u nedjelju na ulicama Los Angelesa ubili beskućnika. Incident je snimljen i vrlo brzo je osvanuo na Facebooku gdje je izazvao zgražanje online zajednice jer mnogi smatraju da je policija upotrijebila pretjeranu silu.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Na početku videa muškarac rukama zamahuje prema policiji ispred skloništa za beskućnike. Jedan od policajca zatim ga obara na tlo, a još tri mu pomažu ukrotiti ga. Najmanje jedan od njih izvukao je elektrošoker.

'Baci pištolj', povikao je jedan policajac, a nekoliko sekundi kasnije odjeknulo je pet pucnjeva koji su izazvali šok prolaznika.

VIDEO Beskućnik je samo želio pomoći, a ono što je uslijedilo šokiralo ga je

Zapovjednik policije Andrew Smith rekao je da je ubijeni muškarac bio osumnjičen za pljačku. Kada su ga policajci pokušali uhititi počeo se svađati s njima. Pokušali su ga svladati elektroškoerom, a kada je beskućnik posegnuo za pištoljem jednog od policajaca, druga trojica zapucala su prema njemu.

Svjedokinja incidenta Tonya Edwards rekla je za CNN kako je ubijenog osobno poznavala dodavši da se radilo o beskućniku s 'mnogo mentalnih problema'. U nedjelju navečer poznanici su odali počast ubijenom muškarcu poznatom pod nadimcima 'Afrika' i 'brat Afrika'.

U tijeku je policijska istraga u sklopu koje će se, među ostalim, pregledati video zapisi iz različitih izvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene