Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Curenje nafte, ali iz druge platforme, novi je problem SAD-a.


Nafta curi iz oštećene platforme pokraj jezera Mud Lake, sjeverno od Zaljeva Barataria, nakon što se u utorak u nju zabio tegljač Pere Ana C., rekli su iz Obalne straže. U nesreći nitko nije ozlijeđen. Naftna bušotina je napuštena od studenog 2008. godine, a izlivena nafta se čisti. Za čišćenje je angažirana tvrtka Environmental Safety and Health.

Vezani članci Slika nije dostupna Prijeti katastrofa: Yellowstone zagađen naftom Slika nije dostupna VIDEO: Nakon 100 dana curenja nafte zagađeno 950 km obale

Iz Obalne straže nisu znali reći tko je vlasnik bušotine niti koliko nafte je iscurjelo. Umirovljeni admiral Thad Allen, ključni čovjek kojeg je vlada angažirala oko velikog izljeva nafte iz BP-ove bušotine, rekao je da je postavljena zaštita 1.830 metara oko kritičnog područja. Sreća u nesreći je da je zaštitna oprema bila u blizini zbog nesreće s BP-ovom platformom.

>> Četiri milijuna litara nafte izlilo se u rijeku Kalamazoo

>> SAD: Brodovi BP-a se vraćaju na bušotinu Deepwater Horizon

Bobby Jindal, guverner Louisiane, rekao je da je tegljač koji je vukao brod udario u cjevovod oko 1:00 sat po lokalnom vremenu. Rekao je da se iz zraka može vidjeti smeđe-narančasta smjesa nafte i mulja koja se prostire na 30 metara. Naglasio je da se ova nesreća razlikuje od Deepwater Horizon incidenta jer se on dogodio 1.524 metara ispod površine, a ova je smještena pola metra iznad vode.

Kapetan Cloffoord Montecino rekao je da nije mogao vjerovati da se ovo opet događa. 'Pomislio sam, evo ga opet, evo još jedne. Hvala Bogu da je manjih razmjera,' rekao je.