Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moć prirode

VIDEO Oluja iz pakla: Golemi tornado harao jugom Italije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažna oluja donijela je sa sobom i opasnu pijavicu u talijanskom gradu Tarantu. U Firenzi su poplavljene gradske ulice zbog jake kiše.

Jaka oluja pogodila je jutros jug Italije, odnosno područje grada Taranta. Tornado, odnosno razorna pijavica koja je došla s mora, na kopnu se pretvorila u oluju u kojoj je ozlijeđeno 20 osoba.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Slika nije dostupna Prvi takav u 25 godina VIDEO Stravični tornado u Francuskoj: Podizao krovove, drveće, zemlju...

Golemi vrtlog teško je oštetio lokalnu čeličanu, a putem je kidao električne vodove, pri čemu su se čule manje eksplozije. Jedan radnik u čeličani oluju je dočekao u velikoj dizalici, no nakon prolaska pijavice izgubio mu se svaki trag te ga trenutno vode kao nestalog.

>> Kad priroda podivlja: Tornado u Portugalu, olujno nevrijeme u Australiji



Još uvijek nije utvrđena potpuna šteta kao ni broj ozlijeđenih ljudi no prema snimkama s mjesta nesreće definitivno je riječ o još jednoj demonstraciji moći prirode.

Pijavica u Tarantu dio je ovećeg vremenskog poremećaja koji je donio nevolje na većem dijelu Sredozemlja i Jadrana. Oluja je pogodila i područje Firenze gdje je dio gradskih ulica zbog iznimno jake kiše ostao pod vodom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene