Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tornado koji je jučer zahvatio područje Riegelwooda u Sjevernoj Karolini, uništio je naselje mobilnih kuća pri čemu je najmanje 8 osoba poginulo, 20 je ozlijeđeno a četiri se vode kao nestale, izvijestila je TV mreža ABC.


Tornado je prevrtao automobile, lomio stabla i trgao na komade 40-tak mobilnih kuće u naselju smještenom uz rijeku Cape Fear, 30 km od Wilmingtona na obali Atlantika.

Vezani članci Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti Slika nije dostupna NEVRIJEME U HRVATSKOJ - Kritično u Lekeniku, stotinjak kuća okruženo vodom

Spasilačke ekipe uz pomoć građevinskih strojeva uklanjaju ruševine u potrazi za preživjelima, dok se strahuje da bi broj žrtava mogao rasti.

Guverner Mike Easley je izjavio kako se još ne zna gdje je četvoro ljudi, dok bolnički dužnosnici kažu kako je petoro ozlijeđenih u
kritičnom stanju, među kojima i četvoro djece.

Dvodnevno nevrijeme u južnim državama na istočnoj obali SAD do sada je uzelo 11 života a u Sjevernoj Karolini bez struje je ostalo 45.000 domova.

Meteorolozi su najavili da oluja nastavlja put prema Virginiji i
Washingtonu.