Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tony Blair postao katolik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši britanski premijer Tony Blair, pripadnik Anglikanske crkve, obratio se u petak navečer na katolicizam, vjeru svoje supruge Cherie i njihovo četvero djece, doznaje se u subotu od njegova glasnogovornika.

Blaira (54), koji je sada predstavnik Blikoistočnog kvarteta, pričestio je kardinal Cormac Murphy-O'Connor tijekom mise u privatnoj kapelici službene rezidencije Westminsterskog nadbiskupa u Londonu, precizirali su britanski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovor s Blairom TRANSKRIPTI OTKRILI Gadafi upozoravao Europu na džihadiste još prije 5 godina Slika nije dostupna Kakva bešćutnost Svijet zgrožen presudom - U 8. mjesecu trudnoće osuđena na smrt vješanjem!

Nekoliko dana prije odlaska iz Downing Streeta krajem lipnja, Blair se sastao s papom Benediktom XVI. u Rimu na privatnoj audijenciji.

Blair je implicitno povjerio u interviewu za Times prije tog susreta da će s Papom razgovarati o svojoj želji da prihvati katolicizam.

Čelnik Anglikanske crkve nadbiskup Canterburyja Rowan Williams je citirao jednog velikog katoličkog pisca XX. stoljeća da je "jedini razlog prelaska iz jedne kršćanske obitelji u drugu produbljenje veze s Bogom".

Po pitanju Blairovog preuzimanja katoličke vjere, britanski
dužnosnici su poručili kako je premijerova vjera njegova osobna stvar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene