Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši britanski premijer Tony Blair, pripadnik Anglikanske crkve, obratio se u petak navečer na katolicizam, vjeru svoje supruge Cherie i njihovo četvero djece, doznaje se u subotu od njegova glasnogovornika.


Blaira (54), koji je sada predstavnik Blikoistočnog kvarteta, pričestio je kardinal Cormac Murphy-O'Connor tijekom mise u privatnoj kapelici službene rezidencije Westminsterskog nadbiskupa u Londonu, precizirali su britanski mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna TRANSKRIPTI OTKRILI Gadafi upozoravao Europu na džihadiste još prije 5 godina Slika nije dostupna Svijet zgrožen presudom - U 8. mjesecu trudnoće osuđena na smrt vješanjem!

Nekoliko dana prije odlaska iz Downing Streeta krajem lipnja, Blair se sastao s papom Benediktom XVI. u Rimu na privatnoj audijenciji.

Blair je implicitno povjerio u interviewu za Times prije tog susreta da će s Papom razgovarati o svojoj želji da prihvati katolicizam.

Čelnik Anglikanske crkve nadbiskup Canterburyja Rowan Williams je citirao jednog velikog katoličkog pisca XX. stoljeća da je "jedini razlog prelaska iz jedne kršćanske obitelji u drugu produbljenje veze s Bogom".

Po pitanju Blairovog preuzimanja katoličke vjere, britanski
dužnosnici su poručili kako je premijerova vjera njegova osobna stvar.