Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tolimir se odbio izjasniti o krivnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši general vojske bosanskih Srba Zdravko Tolimir, optužen za genocid u Srebrenici, ponovno je odbio izjasniti se o krivnji pred Haškim sudom i zatražio istragu o svome uhićenju.

Tolimir, nekadašnji pomoćnik najtraženijeg haškog bjegunca Ratka Mladića, uhićen je krajem svibnja na granici između Srbije i Republike Srpske, nakon čega je Europska unija ponovno otvorila zamrznute pregovore sa Srbijom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Pročitajte i ovo Odvjetnik Milenko Škrlec (Foto: Dnevnik.hr) neosporivo od prvog dana Bivša riječka pročelnica Vera Begić Blečić priznala krivnju za prometnu nesreću u kojoj je poginuo muškarac Ivana Petrović i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) U iščekivanju presude Karadžiću Ivana Petrović iz Haaga, Andrija Jarak iz Srebrenice: "24 godine majke pate. Majke Bošnjakinje, majke Hrvatice i majke Srpkinje"

Njegovo odbijanje izjašnjavanja o krivnji prisilio je suce Tribunala da u zapisnik unesu "nisam kriv" za optužbe za istrebljenje, progon i genocid nad više od 8.000 bosanskih muslimana u Srebrenici 1995.

Tolimir (58) ponovio je u sudnici da je nezakonito otet i iz Srbije prebačen u BiH, i dodao kako nema odvjetnika jer mu Sud ne bi dopustio da ga sam izabere.

Upitan da se izjasni o optužbama, Tolimir koji je izgledao krhko i žalio se na loše zdravlje, jednostavno je maknuo slušalice za simultani prijevod. Rekao je da odbija lijekove prosvjedujući protiv, kako kaže, kršenja njegovih ljudskih prava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene