Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Movember'

Tko želi puštati brkove sljedećih mjesec dana? Uključite se!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji Movember cilj je podići svijest o bolestima koje najčešće pogađaju muškarce. Sudionikie se poziva da u akciji sudjeluju jednomjesečnim puštanjem brkova.

Počelo je u studenome 2003. godine kao mala akcija nekolicine entuzijasta, a do danas se pretvorilo u globalnu akciju podizanja svijesti o zdravlju muškaraca. Simbol svega su brkovi, a naziv akcije je Movember, što dolazi od engleskih riječi za brkove (moustache) i studeni (November).

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti" Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe"

>> Prozirna majica i brkovi koji su ukrali pozornost revijama

Svakog studenog pokreću se diskusije i skuplja se novac za borbu primarno protiv raka prostate, ali i ostalih bolesti koje često pogađaju mušku populaciju. Sudionike se potiče da javno daju do znanja kako podupiru akciju jednomjesečnim puštanjem brkova. Podršku Movemberu dale su brojne američke zvijezde, uključujući Snoop Dogga i Hulka Hogana.

Biste li i vi sudjelovali u ovakvoj akciji? Jeste li ikada zbog oklade morali pustiti brkove? Javite nam na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene