Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ako nešto...'

Znate li tko je slavni Murphy? Evo odgovora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ako nešto može poći naopako, poći će naopako', glasi poznati Murphyjev zakon, ali je manje poznato tko je čovjek zaslužan za njegov nastanak.

Edward A. Murphy, tvorac popularnog Murphyjevog zakona, je američki inženjer koji je živio od 1918. do 1990. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nemojte to pokušavati kod kuće' NESMOTRENI ČIN INŽENJERA 'Bilo je krvi i malo je peklo, no bio sam siguran u ono što radim' Slika nije dostupna Gigantski projekt Šibenčanin (28) u Londonu radi posao koji je san svakog inženjera

1949. godine znanstvenici i inženjeri u zračnoj bazi u Kaliforniji istraživali su koliku snagu gravitacije može podnijeti ljudsko tijelo. Originalna oprema korištena za testiranje nije bila pouzdana pa su pozvali Edward A. Murphy, bivšeg pilota i inženjera, da napravi i nadzire instalaciju nove opreme, piše Press Online.

Prilikom testiranja novi mjerači nisu pokazivali nikakva očitavanja. Nakon inspekcije, Murphy je za to okrivio tehničara koji ga je instalirao. 'Postoji li način da se to uradi krivo, on će to uraditi krivo', rekao je.

VIDEO: Kako prevariti Murphyjeve zakone!

Nekoliko mjeseci nakon završetka testiranja dr. John Stap, jedan od znanstvenika zaduženih za istraživanje, održao je konferenciju za novinare. Kada su ga upitali koliko je testiranje bilo opasno, Stap je odgovorio da je njegov tim tijekom rada na umu imao Murphyjev zakon i unaprijed razmišljao kako da spriječi greške.

Danas postoje razne varijacije tog zakona, ali sve se svode na istu pesimističku premisu da uvijek možemo očekivati ono najgore.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene