Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unuku Josipa Broza Tita, Edvardu Brozu, jučer je određen pritvor zbog neodazivanja na pozive Okružnog suda u Beogradu, piše beogradska 'Politika', dodajući da se za sada ne zna njegovo boravište.


Edvard Broz optužen je da je, vozeći u alkoholiziranom stanju s 2,05 promila alkohola u krvi, 1992. godine izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a četiri su osobe teže i lakše ozlijeđene. 

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 2 Ide li konačno nabolje? Pogledajte koje su zemlje popustile mjere za sprečavanje širenja korone i što im je to na kraju donijelo Milena Metikoš U Petrinji se očekuju temperature ispod nule, a ljudi su u kamp-kućicama bez struje: "Ne znam kako ćemo preživjeti zimu"

Po riječima glasnogovornice Okružnog suda Ivane Ramić, pritvor mu je određen zato što su se sudski pozivi u posljednje vrijeme vraćali uz naznaku da se odselio s adrese na kojoj je prijavio boravište.

Optuženi Broz bio je na osnovi tjeralice srbijanskog MUP-a uhićen 20. siječnja ove godine, kad mu je rješenjem istražnog suca određen pritvor, ali mu je 24. siječnja odobrena obrana sa slobode, te mu je oduzeta hrvatska putovnica i izrečena mjera zabrane napuštanja boravišta. On se, međutim, u posljednje vrijeme nije odazivao na pozive pa se pretpostavlja da je u bijegu.

Prije uhićenja u siječnju, Broz je bio nedostupan srbijanskom pravosuđu prethodnih 16 godina, a na jednoj od rasprava naglasio je da je svih tih godina osjećao grižnju savjesti i da je u Srbiju došao kako bi taj slučaj okončao.

Na jednoj od rasprava optuženi Broz je zatražio da mu se radi liječenja u Hrvatskoj, gdje živi od 1992. godine, vrati putna isprava, ali je sudsko vijeće tu njegovu molbu odbilo.