Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Titovu unuku određen pritvor zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unuku Josipa Broza Tita, Edvardu Brozu, jučer je određen pritvor zbog neodazivanja na pozive Okružnog suda u Beogradu, piše beogradska 'Politika', dodajući da se za sada ne zna njegovo boravište.

Edvard Broz optužen je da je, vozeći u alkoholiziranom stanju s 2,05 promila alkohola u krvi, 1992. godine izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a četiri su osobe teže i lakše ozlijeđene. 

Pročitajte i ovo Mario Banožić Još je na intenzivnoj Stručnjak o dodacima na Banožićevu terencu: "Postavljanje traje satima, pa još skidanje..." Slika nije dostupna Zbog prometne nesreće uhićen Titov unuk

Po riječima glasnogovornice Okružnog suda Ivane Ramić, pritvor mu je određen zato što su se sudski pozivi u posljednje vrijeme vraćali uz naznaku da se odselio s adrese na kojoj je prijavio boravište.

Optuženi Broz bio je na osnovi tjeralice srbijanskog MUP-a uhićen 20. siječnja ove godine, kad mu je rješenjem istražnog suca određen pritvor, ali mu je 24. siječnja odobrena obrana sa slobode, te mu je oduzeta hrvatska putovnica i izrečena mjera zabrane napuštanja boravišta. On se, međutim, u posljednje vrijeme nije odazivao na pozive pa se pretpostavlja da je u bijegu.

Prije uhićenja u siječnju, Broz je bio nedostupan srbijanskom pravosuđu prethodnih 16 godina, a na jednoj od rasprava naglasio je da je svih tih godina osjećao grižnju savjesti i da je u Srbiju došao kako bi taj slučaj okončao.

Na jednoj od rasprava optuženi Broz je zatražio da mu se radi liječenja u Hrvatskoj, gdje živi od 1992. godine, vrati putna isprava, ali je sudsko vijeće tu njegovu molbu odbilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene