Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog prometne nesreće uhićen Titov unuk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na graničnom prijelazu Batrovci, u pokušaju da iz Hrvatske uđe u Srbiju u ponedjeljak je uhićen Edvard Broz (57), unuk Josipa Broza Tita i sin Žarka Broza, na temelju tjeralice koja je za njim raspisana još 1993. godine, piše beogradski "Glas javnosti" od srijede.

Tjeralica za Brozom raspisana je zbog teškog djela protiv javnog prometa, odnosno zbog toga što je 20. kolovoza 1992. godine, vozeći u alkoholiziranom stanju automobil BMW 316 i brzinom većom od dozvoljene, u Zemunu skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedan njegov suputnik poginuo, a trojica su - među kojima i njegov 16-godišnji sin - bila ozlijeđena.

Pročitajte i ovo Sudar u Dvoru pozvani vatrogasci U teškoj prometnoj nesreći automobil u potpunosti izgorio: Tri osobe ozlijeđene Policija Zadržan na liječenju U prometnoj nesreći teško ozlijeđen muškarac iz Slovenije

Istraga protiv Broza bila je pokrenuta u studenome 1992. godine, ali s obzirom da se dosad znalo tek da živi na relaciji Zagreb-Beč, gdje mu je živjela majka, istraga je prekinuta i za njim je raspisana tjeralica.

Edvardu Brozu je određen pritvor i on se, kako piše list,
trenutačno nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene