Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smatraju ih korumpiranima

Tisuće prosvjednika u Rimu tražile ostavku talijanske vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće prosvjednika bijesnih zbog visoke nezaposlenosti i političke klase koju smatraju korumpiranom okupile su se u srijedu u središtu Rima tražeći ostavku vlade talijanskog premijera Enrica Lette.

Tijekom posljednjih devet dana tisuće Talijana prosvjedovale su po talijanskim gradovima zbog pada prihoda i nezaposlenosti veće od 12 posto, odnosno veće od 40 posto među mlađima od 25 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okončana pat pozicija Prisega nove talijanske vlade zasjenjena pucnjavom Slika nije dostupna Jedan u teškom stanju Pucao ispred ureda talijanskog premijera, ranio dva policajca i prolaznicu

"Vladajuću klasu čine lopovi i mafijaši i oni uništavaju našu zemlju! Van! Van! Van!!, uzvikivao je mnoštvu na Piazzi del Popolo Danilo Calvani, farmer koji je postao jedan od vođa prosvjeda.

Italija: Vlasnici trgovina pod pritiskom kupovali mafijaške Božićne zvijezde

Val prosvjeda "vila" koji su počeli među labavo organiziranim skupinama sicilijanskiih poljoprivrednika naveo je predsjednika Giorgia Napolitana da upozori kako bi Italiju mogli zahvatiti nasilni socijalni nemiri ukoliko vlada brzo ne poduzme reforme koje bi pomogle građanima.

Na skupu u Rimu u srijedu okupilo se oko 3000 prosvjednika, manje od očekivanog broja, nakon što su neki od prvih vođa pokreta odbili podržati prosvjed rekavši da se pribojavaju da bi se mogli infiltrirati i neki nasilni prosvjednici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene