Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrta večer

BESKONAČNA POLITIČKA KRIZA Tisuće Makedonaca i dalje na ulicama Skoplja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gluha na pozive za odgodu i mimohode protivnika u Skoplju, makedonska vlada je u petak sazvala parlamentarne izbore za 5. lipnja.

Četvrto veče zaredom tisuće Makedonaca su izašle na ulice Skoplja. Beskonačna politička kriza u toj republici se brutalno zaoštrila u utorak kada je predsjednik Gjorge Ivanov uredbom prekinuo sudski progon 50-ak osoba upletenih u ilegalna prisluškivanja tisuća političara, novinara i vjerskih dužnosnika.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

U petak navečer su okupljenih oporbenjaci tražili njegov odlazak. "Mijenjamo predsjednika za 10.000 izbjeglica", pisalo je na jednom transparentu u aluziji na migrante u grčkom logoru Idomeniju, koji su od ožujka blokirani na putu prema Europu nakon zatvaranja makedonske granice.

Odluka koju je u petak ujutro donio predsjednik parlamenta Trajko Veljanovski i potvrdio održavanje prijevremenih izbora 5. lipnja nije smirila bijes oporbe prema VRMO-DPMNE.

Predsjednik Ivanov je u govoru u petak izrazio želju da ti izbori "otvore novo poglavlje za Republiku Makedoniju". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene