Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Televizijsko obraćanje

Ivanov ostaje pri svojoj odluci o pomilovanju unatoč prosvjedima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonski predsjednik Gjorge Ivanov rekao je u petak da ostaje pri svojoj odluci da pomiluje 56 dužnosnika upletenih u aferu prisluškivanja unatoč višednevnim uličnim prosvjedima i pozivima iz zemlje i inozemstva da promijeni odluku.

Pomilovanjem koje je Ivanov dao ovaj tjedan sprečava se provedba istrage nad 56 vladinih i oporbenih dužnosnika zbog otkrića široke operacije prisluškivanja koja je uzrokovala dugotrajnu političku krizu u Makedoniji.

Pročitajte i ovo Okupljeni prosvjednici u Rusiji Opresija se nastavlja VIDEO Stotine uhićenih u prosvjedima zbog smrti Alekseja Navaljnog: Privedeni i novinari Viktor Orban Šokantne ostavke "Ovako dalje više ne može": Javnost je bijesna, Orban uzdrman skandalima

Tri vodeće makedonske stranke pisale su Ivanovu u petak tražeći od njega da povuče pomilovanje a SAD i druge vlade pozvale su ga da preispita svoju odluku.

U televizijskom obraćanju naciji Ivanov je rekao da čvrsto stoji pri svojoj odluci no dodao je da svaki od pomilovanih 56 dužnosnika koji želi dokazati svoju nedužnost na sudu može tražiti da se njegovo pomilovanje poništi.

"Mislim da odluka štiti državne interese i obavještavam vas da ostajem pri tome", rekao je Ivanov.

Ivanov je također upozorio strane diplomate da budu odmjereni u svojim odgovorima na pomilovanje. Veleposlanici iz zemalja EU u četvrtak su prisustvovali novinskoj konferenciji posebne tužiteljice u Skoplju koja je rekla da će nastaviti istragu oko afere prisluškivanja. (Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene