Iako je na aerodromu u Atlanti opskrba električnom energijom u ponedjeljak normalizirana, tisuće ljudi i dalje su blokirane u najprometnijoj zračnoj luci na svijetu.

Galerija


Zračna luka Hartsfield-Jackson u nedjelju popodne po mjesnom vremenu ostala je bez struje, što je dovelo do otkazivanja tisuću letova.

Vezani članci Pucnjava u Atlanti Jesu li napadi u Atlanti motivirani mržnjom prema Azijatima zbog pandemije ili zbog ovisnosti o seksu? Pucnjava u Atlanti Krvoproliće u SAD-u: U pucnjavama u trima salonima za masažu ubijeno najmanje osmero ljudi, sumnja se da je u svima sudjelovao 21-godišnjak

To je najprometniji aerodrom na svijetu s 250 tisuća putnika i 2500 letova svakog dana.

Opskrba električnom energijom normalizirana je u nedjelju navečer, a prvi zrakoplov iz Atlante poletio je u ponedjeljak u šest ujutro (u podne po srednjoeuropskom vremenu).

Tisuće putnika, međutim, i dalje čekaju u aerodromskim zgradama na svoje otkazane letove.

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju da je u nedjelju na aerodromu zavladao kaos i da su putnici ostali u mraku. Neki su navodno proveli u zrakoplovima i šest sati, prenosi BBC.

U tijeku je istraga o nestanku struje, a mjesna elektrodistributer, tvrtka Georgia Power priopćila je da se ovakvi prekidi događaju iznimno rijetko. (Hina)