Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prosvjed protiv Donalda Trumpa

Tisuće Britanaca izašle na ulice: Iznad Londona leti ''beba Trump'', a predsjednik ''sjedi na WC-u'' na trgu

Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 2
Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 2 Afp
Aktualno Galerija Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 1 Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 2 Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 3 Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 4 Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp +0 Prosvjed protiv Donalda Trumpa u Londonu (Foto: AFP) - 5 Galerija 1/5 >>
U utorak na ulicama Londona tisuće Britanaca protestiraju protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je u državnom posjetu Velikoj Britaniji.

Vođa laburista Jeremy Corbyn pridružio se prosvjednicima rekavši da će stajati uz građane ''u ime svih koje je napala Amerika, u svijetu, ali i u Velikoj Britaniji". Očekuje se da će Corbyn održati i govor.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu Stotine ljudi na propalestinskom prosvjedu u Londonu. Policija je uhitila 82 osobe, sve iz grupe protuprosvjednika iz ekstremno desničarskih skupina - 6 Napeta atmosfera FOTO/VIDEO Neredi u Londonu: Ekstremni desničari napali policiju koja je čuvala sudionike propalestinskog marša

Ulice su pune policije, a prosvjednicima je zabranjeno marširati kroz Downing Street, ulicu u kojoj žive britanski ministri, piše The Guardian.

Organizatori prosvjeda ''Zajedno protiv Trumpa'' nazvali su današnji dan "karnevalom otpora", a demonstranti su se okupili na trgu Trafalgar oko 11 sati kako bi proglasili "Trump-free zonu".

Ogromni, narančasti balon, visok šest metara, u obliku bebe Trumpa, ''pridružio'' se prosvjedu. Osim balona, na trgu Trafalgar postavljen je i robot visok gotovo pet metara, a prikazuje Trumpa koji sjedi na zlatnoj WC školjci.

Podsjetimo, kraljica Engleske pozdravila je Trumpa i njegovu ženu Melaniju u Buckinghamskoj palači na početku trodnevnog državnog posjeta, uz svu raskoš kraljevske ceremonije, formalnu večeru s kraljicom, čaj s princem Charlesom i posjet Westminsterskoj opatiji, crkvi u kojoj se tisuću godina krune britanski monarsi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene