Alanah Pearce majke je obavijestila o postupcima njihovih sinova, a od jedne je dobila i odgovor - onakav kakvom se nadala.


Australka koja je od tinejdžera dobila više online prijetnji silovanjem poduzela je akciju protiv zlostavljača - ušla je u trag njihovim majkama kojima je pokazala uvredljive i često nasilne poruke koje su joj njihovi sinovi slali, piše Daily Mail.

Vezani članci Policija, ilustracija Muškarac puškom prijetio djeci i prolaznicima, vikao da je sin poznatog teoretičara zavjera: "Ja sam sin Davida Ickea!" Nick i Aaron Carter (Foto: AFP) Bivša teen zvijezda tražila zabranu pristupa za svog brata zbog prijetnji koje lede krv u žilama

Alanah Pearce, novinarka iz Brisbanea, zasad je primila samo jedan odgovor na ukupno četiri poruke koje je poslala. Žena joj je odgovorila na način koji je priželjkivala.

'Činjenicu da ga je (svog sina) nazvala malim go***m smatram smiješnom jer sam i ja to pomislila, ali nisam htjela ništa reći', rekla je djevojka koja je o svemu obavijestila i svoje sljedbenike na Twitteru gdje je dobila ogromnu podršku, od muškaraca i od žena. Mnogi su joj čestitali na načinu na koji je odlučila riješiti problem.

Kontroverzan dokumentarac izazvao brojna zgražanja: 'Ja sam pedofil. Molim vas, pomozite mi.'

'Ponekad mi mladi dečki na Facebooku prijete silovanjem pa sam ih počela odavati majkama', napisala je na Twitteru.

Nada se da će njezin potez naučiti dječake da ne postoji opravdan razlog za seksističke poruke i uvrede.

Ovo nije prvi put da se bori sa seksizmom na internetu. Prošle godine napisala je tekst u kojem je navela neke od uvredljivih i seksističkih komentara koje su korisnici ostavljali ispod njezinih YouTube videa.

'Nijedan od ovih komentara nije bio izazvan, nijedan nije bio odgovor na nešto što sam rekla', napisala je.

Alanah inače recenzira video igrice za jednu radijsku postaju i stvara vlastiti sadržaj na svom YouTube kanalu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook