Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Htjela vidjeti kolege

Timošenko dva dana ležala nepomično u zatvorskoj ćeliji: 'To je moj nijemi krik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko ležala je više od 40 sati na podu zatvorske bolnice, u znak prosvjeda što joj uprava zatvora nije dozvolila posjetu kolega.

'Julija Timošenko je ležala na podu bolničkog hodnika od petka u 16:30 do nedelje u 13 sati', rekao je novinarima njezin odvjetnik Aleksandar Plahotnijuk.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Blokada vozača na granici s Ukrajinom Blokirali ih poljski vozači Oko 3000 kamiona zapelo na ukrajinskoj granici: "Tisuće ljudi prisiljene su živjeti u teškim uvjetima"

>> Timošenko iz zatvora poziva Ukrajinu da 'svrgne režim'

'Ona za to vrijeme nije jela, a WC je bio zatvoren kako bi je primorali da ustane', istaknuo je Plahotnijuk, dodajući da se njeno zdravstveno stanje poslije toga drastično pogoršalo.

'To je bio moj nijemi krik', poručila je Timošenko u priopćenju koje je objavila njezina press služba. Bivša ukrajinska premijerka je zbog bolova u leđima od svibnja na liječenju u zatvorskoj bolnici.

Uprava zatvora je u petak odbila zatijev tri člana opozicije da posjete Timošenko, ali su poršle nedjelje promijenili mišljenje i odlučila napraviti 'izuzetak', prenosi AFP. Timošenko je osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe vlasti i tvrdi kako je njena presuda osveta ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča njoj i njenoj bivšoj vladi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene