Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnici snimili poruku

Timošenko iz zatvora poziva Ukrajinu da 'svrgne režim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko koja se nalazi u zatvoru u video poruci je pozvala Ukrajince da svrgnu vladu predsjednika Viktroa Janukoviča na parlementarnim izborima idućeg mjeseca.

Poruku su snimili odvjetnici Julije Timošenko u bolnici u gradu Harkovu gdje je posljednjih mejseci bila na liječenju zbog bolova u leđima. Timošenko je pripremljenu poruku govorila u kameru dok su stražari mlako pokušavali zaustaviti snimanje. "Obraćam se svima! Ako ne razumijete da kriminal i mafija sada upravljaju Ukrajinom onda vas kasnije ništa neće zaštititi", rekla je na snimci koju je objavila njena stranka.

Bivša čelnica narančaste revolucije pozvala je Ukrajince da se "dignu i zbace ovu kriminalnu vladu na izborima" 28. listopada. Ona je također svoju svakodnevicu opisala kao "pakao" dodavši da je to upravo ono što je Janukovič htio. U očitom protupotezu ukrajinska uprava zatvorskog sustava odgovorila je objavom svoje snimke na kojoj se Timošenko svađa sa stražarima u bolnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko će dobiti? Plinska princeza ili kralj čokolade: Ukrajinci sutra izlaze na izbore Slika nije dostupna Prve ankete Ukrajina: 46 kandidata za predsjednika, vodi lista milijardera Porošenka

>> Poljska upozorila Ukrajinu na problem oko izbora i Timošenko

Na donekle bizarnoj snimci, Timošenko uporno lupa na zatvorena vrata zahtijevajući da se sastane s pristašama za koje kaže da ju čekaju ali stražar ustrajava da da ih nema. Timošenko viče na stražara na ukrajinskom dok joj on odgovara na ruskom. Na izborima Timošenko vodi ujedinjenu oporbenu stranku koja je glavni izazivač vladajućoj Stranci regija Viktora Janukoviča.

Julija Timošenko izdržava kaznu od sedam godina zatvora zbog navodne zlouporabe vlasti, što je presuda koju su zapadne zemlje osudile i koja je dovela do drastičnog pogoršanja odnosa Ukrajine s Europskom unijom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene